11 June, 2012

Αγελάδα απο ...Σκωτία


Σε μια μικρή πόλη στην Ιρλανδία η μόνη αγελάδα που υπήρχε σταμάτησε να δίνει γάλα.
Το συμβούλιο της   πόλης  διαπίστωσε ότι στη Σκωτία μπορούσε να αγοράσει κανείς μια αγελάδα αρκετά φτηνά. Έτσι αγόρασαν και  έφεραν μια αγελάδα  από τη Σκωτία.
  Η αγελάδα ήταν υπέροχη και παρήγαγε πολύ  γάλα κάθε μέρα οπότε όλοι ήταν ευχαριστημένοι. Μετά αγόρασαν και ένα ταύρο για να ζευγαρώσει με την αγελάδα ώστε να έχουν περισσότερες αγελάδες και να μην ανησυχήσουν ξανά ποτέ για έλλειψη γάλατος.
 Βάζουν τον ταύρο στο λιβάδι με την αγελάδα, αλλά κάθε φορά που ο ταύρος προσπαθούσε να πλησιάσει  την αγελάδα, η αγελάδα  απομακρυνόταν . Δεν έχει σημασία τι προσέγγιση προσπαθούσε ο ταύρος, η αγελάδα  απομακρυνόταν από τον ταύρο, και δεν ήταν ποτέ σε θέση να κάνει την πράξη.
 Οι άνθρωποι ήταν πολύ αναστατωμένοι και αποφασίσανε να πάνε να στον κτηνίατρο,  να του πουν   τι συνέβαινε και να ζητήσουν τη συμβουλή του.
 "Κάθε φορά που ο ταύρος προσπαθεί να πλησιάσει την αγελάδα μας, αυτή κινείται μακριά. Όταν πλησιάζει από το πίσω μέρος, αυτή κινείται προς τα εμπρός. Όταν την πλησιάζει από μπροστά, αυτή κάνει πίσω .  Όταν πλησιάζει από τη μία πλευρά, αυτή περπατά μακριά στην άλλη πλευρά.
" Ο κτηνίατρος μελέτησε προσεκτικά έτριψε το πηγούνι του και ερώτησε .
«Μήπως κατά τύχη, αγοράσατε αυτή την αγελάδα από την  Σκωτία;"
Οι άνθρωποι ήταν αποσβολωμένοι, αφού κανείς δεν είχε ποτέ αναφέρει ότι είχαν φέρει την αγελάδα πάνω από τη Σκωτία ..
«Είστε πραγματικά ένας σοφός κτηνίατρος» είπαν .. «Πώς ξέρετε πήραμε την αγελάδα από τη Σκωτία;
Ο κτηνίατρος απάντησε με ένα μακρινό βλέμμα :
"Η γυναίκα μου είναι από τη Σκωτία"

No comments:

Post a Comment