30 September, 2013

Ο πιλότος και ο παπάς


Ένας παπάς πεθαίνει και να περιμένει στην ουρά στην πύλη του παραδείσου . Πριν από αυτόν είναι ένας τύπος ο οποίος είναι ντυμένος με γυαλιά ηλίου, ένα άσπρο πουκάμισο, δερμάτινο μπουφάν και τζιν.

Ο Άγιος Πέτρος ερωτάει αυτό τον cool τύπο
, «Ποιος είσαι,  ώστε να μπορώ να ξέρω αν πρέπει να σε δεχθώ στο το Βασίλειο των Ουρανών;

Ο τύπος απαντά, «Είμαι ο Ζακ, συνταξιούχος πιλότος .

 Ο Άγιος Πέτρος  συμβουλεύεται λίστα του. Χαμογελάει και λέει στον πιλότο, «Πάρτε ένα μεταξωτό ράσο με χρυσά  κουμπιά και ένα χρυσό ραβδί και εισέρθετε στο Βασίλειο του ουρανού». Ο πιλότος ανεβαίνει στον παράδεισο με το μεταξωτό ράσο με τα χρυσά  κουμπιά και το χρυσό ραβδί.

Στη συνέχεια, έρχεται η σειρά του παπά. Στέκεται όρθιος και λέει με βροντερή φωνή, «Είμαι ο Πατέρας Bob, πάστορας της εκκλησίας της Αγίας Μαρίνας για τα τελευταία 43 χρόνια».

Ο Άγιος Πέτρος συμβουλεύεται λίστα του και λέει στον ιερέα, «Πάρτε ένα ράσο από βαμβάκι και  ένα ξύλινο ραβδί και εισέρθετε στο Βασίλειο του ουρανού .

«Μισό λεπτό» λέει ο παπάς «Αυτός ο άνθρωπος ήταν  μόνο ένας πιλότος και παίρνει ένα μεταξωτό ράσο με χρυσά  κουμπιά και ένα χρυσό ραβδί και εγώ παίρνω μόνο ένα ράσο από βαμβάκι και ένα ξύλινο ραβδί . Πώς μπορεί να γίνεται  αυτό .

«Εδώ  επάνω πάμε με τα αποτελέσματα», λέει ο Άγιος Πέτρος.
Όταν εσύ έκανες κήρυγμα  οι άνθρωποι κοιμόντουσαν.
Ενώ όταν αυτός πέταγε όλοι οι επιβάτες προσεύχονταν.


No comments:

Post a Comment